A Kisalföld híradása: (DÁNIEL VIKTÓRIA)

Új tagintézménnyel bővült a győri Örömhír Iskola és óvoda

A mintegy 50 milliós beruházásból két új csoportszobát alakítottak ki a Puskás Tivadar utca 37-39-ben, ezzel már két helyszínen várják ősztől az ovisokat.

Képernyőkép 2023-09-09 204435

– Az átadóval a munka nem áll meg, ugyanis fenntartó egyházként az épület óvodán túli részeit is fel szeretnénk újítani az iskolások számára – mondta el az átadón Novák Géza oktatási főigazgató, a fenntartó Magyar Pünkösdi Egyház képviseletében.

Szeptember 1-től húsz ovis veszi majd birtokba az új helyet.
– Két csoportszoba készült el, de mivel minden kezdet nehéz, úgy döntöttünk idén csak egy csoporttal indulunk. Jelenleg húsz főt vettünk fel, ezt a létszámot szeretnénk majd huszonöt főre növelni, jövő szeptemberben pedig megnyitjuk a másik csoportot is – mondta el Lehotzky Józsefné intézményvezető, aki azt is hozzátette, már most túljelentkezés volt. – Az elhelyezkedés a szülőknek is kedvező, mivel közvetlenül az általános iskola mögött található. A gyerekek háromnegyede „testvérke”, ami azt jelenti, hogy az idősebb testvér hozzánk jár iskolába. Nagyon örülünk, hogy tovább színesíthetjük Győr óvodai palettáját és várjuk a környéken élő vagy akár más városrészekből érkező gyerekeket. Az intézményi nevelés olyan, a mai világban fontos keresztény értékek mentén folyik, mint a tisztelet, a megbecsülés és a szeretet.