5 éves jubileumát ünnepelte intézményünk. Ennek alkalmából fogadják szeretettel a következő híradást:

„Miért hoz valaki létre egy iskolát?”
Ennek a kérdésnek a felvetésével indította ünnepi beszédét szeptember 28-án az Örömhír Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Lehotzky Józsefné, az intézmény fennállásának 5 éves jubileumának alkalmából szervezett ünnepségen
„Semmi esetre sem azért- mondta – hogy legyen csak még egy iskola. Az oktatásba befektetni, áldozatokat hozni azért, hogy jobb legyen a gyerekeinknek, csak olyan pedagógusok tudnak, akik egész életükkel elkötelezettek emellett a cél mellett. 5 évvel ezelőtt, hivatástudatuk és szakmai pályafutásuk csúcsán lévő keresztény pedagógusok elhatározták, hogy egy olyan iskolát (és mellette óvodát) hoznak létre, amely nem csak szakmai szinten kiváló, hanem, ahol a gyerekeknek a tanításon felül meg tudják adni azt a többletet, amiért érdemes a pályán lenni.”
Az igazgató asszony ezek után részletezte, hogy mik azok a területek, amelyekben az Örömhír Általános Iskola gazdagítja Győr városának oktatási színvonalát. Említette a 21. századi oktatási módszereket, (tapasztalati megismerés sok szemléltetésen, kiránduláson és tevékenységen keresztül) a finn oktatásból átvett elemeket, a szülőkkel való aktív együttműködést, ám főként a keresztény nevelési elveket hangsúlyozta, melyek segítségével az iskola légköre békés, biztonságos, elfogadó lett. Mindezek eredményeképpen, szeretnek a gyerekek az iskolába járni.
Az ünnepség alkalmat adott megköszönni azt a példás összefogást, aminek köszönhetően az intézmény létre jöhetett. Tanárok, szülők, rokonok, szakemberek, szolgáltatók, magánszemélyek, vállalkozók mind közreműködtek abban, hogy Győrben ez az „oktatási gyöngyszem” létrejöhetett és működhet immár 5 éve.
Reméljük, még hosszú ideig és egyre szélesebb körben ismerhetik meg a gyerekek az Örömhír Iskolán és Óvodán keresztül nem csak a tudást, hanem az egymás megbecsülését, a krisztusi szeretetet és a megszerzett tudás bölcs felhasználását is.

 b10183 IMG_1723 b10022 IMG_1440 IMG_1526